بهترین فریم ورک php در سال 1403 و معرفی 5 فریم ورک برتر

فریم ورک (framework) چیست ؟
بعد از اینکه شروع به یادگیری زبان های برنامه نویسی می کنید، طولی نمی کشد که به اسم فریم ورک بر می خورید. فریمورک یک ساختار است که می توانید نرم افزار را بر روی آن بسازید. در واقع یک پایه ای از کد ها در اختیار شما قرار می دهد تا با استفاده از آن بتوانید به ساخت نرم افزار خود مشغول شوید و به عبارتی شما برای ساخت محصول خود با استفاده از فریمورک نیاز نیست که از صفر شروع کنید، چون یک سری از موارد از قبل در فریم ورک قرار داده شده است.
زبان های برنامه نویسی مختلف، فریم ورک های گوناگونی دارند. در این بین PHP نیز مستثنی نیست و در این مقاله از هم رشد سعی داریم به بهترین فریم ورک php حال حاضر و برخی دیگر از فریمورک های php بپردازیم.
چرا باید از فریم ورک php استفاده کنیم ؟

زبان برنامه نویسی PHP یکی از پرطرفدار ترین و پرکاربرد ترین زبان های برنامه نویسی حال حاضر در جهان می باشد. شما با استفاده از زبان PHP می توانید کارهای مختلفی از جمله کد نویسی سمت سرور و ساخت سایت های داینامیک را انجام دهید. اگر شما بخواهید یک نرم افزار یا وب سایت را با PHP خام توسعه دهید، مسلما زمان زیادی از شما خواهد گرفت اما در مقابل اگر به سمت فریم ورک های PHP بروید و یک فریم ورک PHP مناسب را برای کار خود انتخاب کنید، با سرعت بیشتری می توانید توسعه محصول خود را پیش ببرید.
در زیر چند دلیل استفاده از فریم ورک PHP را آورده ایم :
- صرفه جویی در زمان : کاهش خطای انسانی و زمان توسعه با استفاده از کدهای آزمایششده فریم ورک به ما کمک می کند که در زمان خود صرفه جویی کنیم.
- کاربردهای متنوع : شما با استفاده از فریم ورک php می توانید کاربرد های متنوع را به راحتی در برنامه خود لحاظ کنید.
- امنیت بیشتر : با توجه به اینکه اغلب فریم ورک های بزرگ php به صورت open source هستند و توسعه دهنده های زیادی از سراسر جهان با آن ها کار می کنند، بنابراین موارد امنیتی بیشتر در این فریم ورک های لحاظ شده و اگر مشکل امنیتی یافت شود سریع رفع می شود.
فرق فریم ورک php با کتابخانه php چیست ؟
یک کتابخانه php به شما این امکان را می دهد که یک مشکل خاص را حل کنید، در حالی که یک فریم ورک php مجموعه ای از ابزارها را برای توسعه سیستم ها یا برنامه ها در اختیار شما قرار می دهد. یک فریمورک php معمولاً شامل کتابخانهها میشود (گاهی اوقات اینطور نیست)، بهترین شیوهها یا به بیان دیگر best practices را ارائه میدهد و منجر به یک تجربه توسعه کامل میشود.
بنابراین اگر شما می خواهید یک کار کوچک و خاص را انجام دهید می توانید کتابخانه php مخصوص آن کار را پیدا کنید و با کمک آن، کار خود را انجام دهید. یا اگر نیاز دارید از مجموعهای از ابزار برای ساخت یک نرم افزار یا برنامه استفاده کنید می توانید یکی از فریمورک های php که در ادامه معرفی می شود را انتخاب و استفاده کنید.
بهترین فریمورک php در سال 1403 چیست ؟

اگر به بازار نرم افزار ایران در چند سال اخیر نگاه کنیم می بینیم که فریم ورک لاراول (laravel) در بین پوزیشن های شغلی یا جامعه php ایرانی نقش پر رنگ تری پیدا کرده است. البته نه تنها در ایران بلکه در کل جهان این فریم ورک از محبوبیت خاصی بر خوردار است.
بنابراین اگر قرار باشد یک فریم ورک php را به عنوان بهترین فریمورک php در سال 1403 معرفی کنیم مسلما آن، فریمورک لاراول خواهد بود.
از دیگر دلایلی که برای انتخاب لاراول به عنوان بهترین فریم ورک php می توان گفت :
- سرعت توسعه : سرعت توسعه در لاراولی بسیار بالا است که این می تواند خود گزینه مناسبی برای انتخاب این فریم ورک باشد.
- ابزارهای قدرتمند درونی : لاراول شامل یک سری ابزار داخلی قدرتمند از جمله ابزاری برای کار با دیتابیس یا کار با view ها می باشد.
- معماری MVC : لاراول بر پایه معماری محبوب MVC می باشد که همین باعث شده مدل ها و کنترلر ها و view ها در جای مناسبی قرار بگیرند و یک ساختار خوبی را به فریمورک لاراول بدهند.
معرفی 5 فریم ورک پر کاربرد php

اما زبان برنامه نویسی php تنها فریم ورک لاراول را ندارد و در این بین فریم ورک های دیگری هم دارد که در ادامه 5 فریم ورک پر کاربر این زبان برنامه نویسی را معرفی می کنیم :
- فریم ورک symfony : یک فریمورک PHP بر پایه معماری MVC است که برای ساخت اپلیکیشنهای وب، APIها و میکروسرویسها مناسب می باشد. این فریمورک به دلیل سیستم ماژولار خود و انعطافپذیری که ارائه میدهد، محبوب است.
- فریم ورک CodeIgniter : یک فریمورک متنباز است که برای ساخت وبسایتهای پویا استفاده میشود. این فریمورک به دلیل سبکی و سادگی استفاده، شناخته شده است.
- فریم ورک Yii 2 : یک فریمورک PHP متنباز، شیگرا و مبتنی بر اجزاء است. این فریمورک برای توسعه سریع اپلیکیشنهای وب در مقیاس بزرگ طراحی شده است.
- فریم ورک Slim : یک میکرو فریمورک PHP است که امکان ساخت سریع و آسان اپلیکیشنهای وب و APIها را فراهم میکند. این فریمورک به سادگی و کاربردی بودن معروف است.
- فریم ورک Fuel PHP : این فریم ورک بر اساس الگوی معماری HMVC ساخته شده است. انعطافپذیری و امنیت این فریمورک برای ایجاد برنامههای تحت وب، میکروسرویسها و APIها مناسب است.
در انتها تشکر می کنیم از شما که با ما در این مقاله از بلاگ هم رشد همراه بودید.
دیدگاهتان را بنویسید