5 مهارت نرم که باید هر فریلنسر بداند

در این مقاله از هم رشد می خواهیم به ۵ مهارت نرم که باید هر فریلنسر بداند بپردازیم. مهارت های نرم برای فریلنسرها بسیار مهم هستند و به توانمندی های غیر فنی اشاره دارند که برای زندگی شخصی، تعاملات با دیگران، ارتباطات تجاری، حل مسائل و موارد دیگر تاثیر می گذارند. توانمندی های فنی هر شخص را مهارت های سخت و قدرت مدیریتی، ارتباطی تصمیم گیری، حل مسئله و مواردی که بیشتر به علوم انسانی مربوط می شوند را مهارت های نرم می نامیم مهارت های نرم باعث می شود تا اندوخته خود را به شکل درست نشان دهیم.
مهارت نرم چیست؟

یادگیری مهارت های نرم به اندازه یادگیری مهارت های سخت مهم است. چیزی که موفقیت شما را در مسیر شخصی تان رقم می زند مهارت های نرم هستند. مهارت مذاکره و مهارت تصمیم گیری بخشی از مهارت نرم محسوب می شود و شاید بتوان این ادعا را مطرح کرد که مهارت های نرم تنها مهارتی است که هوش مصنوعی نمی تواند جای آن را بگیرد.
مهارت های نرم به شیوه کاری شما مربوط می شوند. این مهارت ها دربرگیرنده مهارت ها بین فردی و ارتباطی، مهارت های شنیداری، مدیریت زمان و همدلی با دیگران است. برخلاف مهارت های فنی و یا مهارت های سخت، مهارت های نرم مهارت های بین فردی و رفتاری هستند که به شما کمک می کنند با افراد دیگر به خوبی کار کنید و شغل خود را توسعه دهید.
مهارت نرم علاوه بر زندگی شخصی بر روی مسیر شغلی افراد هم تاثیر مستقیم دارد با این تفاسیر مهارت های نرم شامل ویژگی های شخصی و رفتاری هستند که برای موفقیت کاری و زندگی شخصی ضروری می باشند.عبارت مهارت های نرم گستره وسیعی از مهارت ها را در بر می گیرد که می توانند در حوزه های گوناگون نظیر کار تیمی، مدیریت زمان، همدردی و سرسختی کارآمد باشند.
تفاوت مهارت نرم و سخت در چیست؟
مهارت نرم یک ویژگی شخصی است که از آگاهی موقعیتی پشتیبانی می کند و توانایی فرد را برای انجام کار افزایش می دهد، و به توانایی های ذهنی گفته می شود که ارزیابی آن کمی دشوارتر است. این توانایی ها را به نام مهارت های فنی یا مهارت های ارتباطی نیز می شناسند. مهارت های نرم، مهارت های تربیتی و اخلاقی هستند که این دسته از مهارت ها منش هر فرد را مشخص می کنند نمونه های مهارت نرم شامل:
- صبر
- هدف مندی
- برقراری ارتباط
- انعطاف پذیری
- رهبری
- اشتیاق
- مدیریت زمان
- اصول گرایی
- اخلاق کاری
- کار تیمی
- توانایی حل مشکلات
مهارت سخت توانایی فنی یک فرد را برای انجام یک کار مشخص تعریف شده تعیین می کنند و مهارت های سخت مهارت های فنی نیز هستند که این دسته از مهارت ها تخصصی است و افراد مهارت سخت را از طریق آموزش، کار و یا تجربه به دست می آورند.
مهارت های سخت مهارت هایی هستند که شما برای موفقیت در یک شغل خاص به آنها احتیاج دارید و این مهارت ها به تناسب هر شغل متفاوت هستند و معمولاً مهارت های سخت را در یک کلاس درس یا حتی با استفاده از خواندن کتاب یا دوره های آموزش و حتی در حال انجام کار یاد می گیرید. مهارت های سخت مهارت هایی چون:
- توانایی صحبت به یک زبان خارجی
- داشتن مدرک تحصیلی
- سرعت تایپ
- کار کردن با یک دستگاه
- برنامه نویسی کامپیوتر
اگر به زبان برنامه نویسی علاقه دارید ما بهترین زبان های برنامه نویسی سال 1403 را به شما معرفی کرده ایم.

چرا مهارت نرم مهم است؟
مهارت نرم یکی از اصلی ترین و مهم ترین بخش های زندگی فرد را در بر می گیرند و اهمیت مهارت های نرم در ابعاد مختلف زندگی کاملاً مشاهده می شود. مهارت های نرم برای موفقیت کلی یک سازمان بسیار زیاد مهم است و این امر پیشرفتی را برای کارمندان ایجاد می کند تا با تقویت شخصیت و آموزش رفتار خود توانایی های محل کار خود را بهبود بخشند.
مهارت های نرم ابزاری برای ارزیابی ما توسط کارفرما است از طرفی موفقیت و پیشبرد کارهای فنی و پیشرفت در مهارت های سخت، وابسته به مهارت های نرم است. مثلاً هر چقدر رابطه ما با مدیر و سایر همکاران بهتر باشد راحت تر می توانیم موضوعی که در آن چالش داریم را مطرح کنیم و پیشنهاد راه حل بگیریم. مهارت نرم آن چیزی است که در طولانی مدت درهای بیشتری را به روی شما باز خواهد کرد. اخلاق مداری شما در محیط کار، رفتار شما، مهارت های ارتباطی شما، هوش عاطفی شما و دیگر رفتارهای فنی مهم ترین مهارت های نرمی هستند که موفقیت طولانی مدت را در حرفه شغلی شما رقم می زنند.
بهترین مهارت های نرم
مهارت نرم شامل ویژگی های شخصی، ذاتی و توانایی است که می توان آنها را آموخت و به طور کلی کارفرمایان در مصاحبه های شغلی به طور مستقیم در مورد مهارت های نرم از شما سوال نمی پرسند اما با ذکر مثال شما را در موقعیتی قرار می دهند که عکس العمل شما را پیش بینی کند. انواع گسترده ای از مهارت های نرم شامل:
مهارت نرم ارتباطات :
مهارت های ارتباطی تقریباً همیشه در فهرست مهارت های ضروری در هر آگهی شغلی قرار دارند و افراد با مهارت های ارتباطی قوی می توانند روابط برقرار کنند مهارت های ارتباطی شامل:
- گوش دادن فعال
- اعتماد به نفس
- حل تعارض
- مذاکره
- سخنرانی عمومی
- نوشتن
- ارتباط غیر کلامی
- یکدلی
همان طور که گفته شد برقراری ارتباط در مهارت نرم بسیار مهم است. یکی از بهترین پلتفرم ها برای برقراری ارتباط لینکدین است که ما در مقاله ای به ویژگی های لینکدین پرداخته ایم که میتوانید آن را مشاهده کنید.

مهارت نرم حل مسئله :
حل مسئله شامل توانایی ارائه راه حل های جایگزین است این مهارت برای شناسایی و پرداختن به چالش ها و فرصت های پیچیده در زمینه های مختلف بسیار مهم است حل مسئله همچنین تصمیم گیری آگاهانه تر را آسان تر می کند زیرا کارمندان قادر به تجزیه و تحلیل موقعیت ها و شناسایی بهترین مسیر عمل هستند، در نتیجه تیم ها می توانند در زمان کمتری کارهای بیشتری انجام دهند چند نمونه از مهارت های حل مسئله عبارتند از:
- تفکر انتقادی
- تحلیل و بررسی
- کار گروهی
- تصمیم گیری
- خلاقیت پژوهش
- مدبر بودن
- عیب یابی
- مدیریت ریسک
مهارت نرم خلاقیت :
خلاقیت یعنی ارائه ایده هایی که فرضیات را به چالش بکشد. برای خلاقیت باید ذهنی کنجکاو داشته باشید و قدرت ریسک پذیری را در خود ایجاد کنید کارکنان خلاق می توانند روش های جدیدی را برای انجام وظایف، بهبود فرایند ها یا حتی کشف راه های جدید برای کسب و کار مربوط پیدا کنند. خلاقیت و مهارت های حل مسئله بسیار ارزشمند هستند زیرا توسعه آنها دشوار است بسیاری از افراد معتقدند که خلاقیت مهارتی آموختنی نیست. افرادی هستند که این مهارت ها را بسیار آسان به دست آورده اند اما مانند سایر مهارت ها اگر برای انجام این کار تلاش کنید می توانید آنها را توسعه دهید مهارت های خلاقیت عبارتند از:
- کنجکاوی
- یادگیری از دیگران
- ذهن باز
- ریسک های حساب شده
- نوآوری
- آزمایش
اخلاق کاری :
اخلاق کاری نشان دهنده تعهد یک فرد به شغل خود است داشتن یک اخلاق کاری قوی باعث می شود شما قابل اعتمادتر به نظر برسید که باعث افزایش اعتبار شما در محل کار می شود. بسیاری از کارفرمایان ترجیح می دهند با شخصی که اخلاق کاری قوی دارد و برای یادگیری مشتاق است کار کنند. اخلاق کاری قوی باعث می شود تا شما بتوانید رابطه مثبتی را با کارفرما و همکاران خود برقرار کنید مهارت های مرتبط به اخلاق کاری شامل:
- توجه به جزئیات
- استمرار
- مدیریت زمان
- درست کاری
- انگیزه
- پشتکار
- سازماندهی
- قابل اعتماد بودن
- نتیجهگیری

5 مهارت نرم مورد نیاز یک فریلنسر
اگر قصد دارید تبدیل به یک فریلنسر حرفه ای و موفق بشوید، باید در کنار یاد گرفتن انواع مهارت های نرم افزاری و فنی، مهارت های نرم خود را نیز افزایش دهید. یک فریلنسر باید بداند هنگام صحبت پیرامون پروژه با چه ادبیاتی و چگونه با کارفرما گفتگو کند اگر کارفرما حین پروژه درخواست غیر معقولی داشت چه کند، چگونه هزینه پروژه را برای کارفرما بگوید. اما یک فریلنسر امروزی به چه مهارتهایی احتیاج دارد؟
- مدیریت زمان: تعیین اولویت ها و مدیریت وقت برای تحویل به موقع پروژه ها
- حل مسئله: توانایی حل مشکلات و چالش های پیش بینی نشده
- مهارت های ارتباطی: توانایی برقراری ارتباط موثر با مشتریان و همکاران
- انعطاف پذیری: سازگاری با تغییرات و نیازهای مختلف پروژه ها
- مذاکره: توانایی مذاکره برای قیمت گذاری و شرایط کاری
اگه به فریلنسری علاقه دارید ما در مقاله چگونه یک برنامه نویس فریلنسر موفق باشیم؟ درباره فریلنسری و ویژگی های آن صحبت کرده ایم.
دیدگاهتان را بنویسید